Bumletog Jorden rundt.

Kim og Birgitte Greiner på henholdsvis 70 og 68 år er vendt hjem efter en usædvanlig togrejse der i bogstavelse forstand er gået hele Jorden rundt. Der blev brugt fly over havene, men ellers har de rejst hen over landjorden med tog, enkelte steder med offentlig bus og i Cambodia i langbåd. Togturen gik igennem de 4 verdensdele Europa, Asien, Australien og Canada og ialt er der blevet tilbagelagt ca. 35.000 km hen over landjorden. 

Rejsen har været rejsens mål, og rejsen har taget den tid det nu engang tager når sjælen skulle være med. 

Turen startede i Borup på Midtsjælland på perron 2 og gik igennem Tyskland, Polen, Litauen, Letland, Estland, Rusland, Sibirien, Burjatien, Mongoliet, Kina, Vietnam, Cambodia, Thailand, Malaysia, Singapore, Australien og Canada. 

Togturen er taget i etaper og startede i sommeren 2012 og sluttede i januar 2016. Reelt har rejsetiden været ca. 140 dage. 

Overalt er de blevet mødt med venlighed og hjælpsomhed, så der er stadig håb for denne flammende jordklodes menneskehed. Højdepunkterne på togturen Jorden rundt:

Verden skulle ikke kun opleves fra et togvindue og derfor havde vi på hele rejsen Jorden rundt flerdages stop undervejs mange steder.

Første del af togturen startede i Borup på Midtsjælland og vi havde stop i Berlin, Warszawa, Vilnius, Riga, Tallin, Sct. Petersborg og Moskva. Blandt meget andet var højdepunkterne følgende: Berlin: Pragtboulevarden Unter den Linden, Brandenburger Tor, Sejrssøjlen fra 1873 rejst til minde om Preussens sejr over Danmark i 1864, det sønderskudte kirketårn på Gedächtniskircheminde, Alexanderplatz med TV- tårnet.

Warszawa: Den genopbyggede middelalderby efter 2. verdenskrigs rædsler. Kongevejen og Kongeslottet med pragt og skønhed, Stalins Kulturpalads i russisk bryllupskagestil hvor der nu vises film som "Spiderman". Wilanow Slottet der er Polens svar på Versailles og bygget af krigsherren Sobieski der drev osmannerne væk fra Wien. Lazienparken med det flydende palads. 

Vilnius i Litauen: De mange restaurerede kirker efter Sovjetunionens forbud mod region. Morgengryets port med Barmhjertighedens moder. Udbryder republikken Uzupis a la Christiania. Skt. Anna kirken som Napoleon ville have med hjem. Pragtgaden Gedimino Prospektas og betonklodserne omkring Parlamentsbygingen til værn mod sovjetterne.

Riga i Letland: Den store russiske katedral "Pareizticigo Katedrale" der i sovjettiden var planetarium. Frihedssymbolet Magda der i sin tid gav en enkelbillet til Sibirien hvis der blev lagt blomster ved hendes fod. Pragtgaden Albertgade med løvefødder og gesvejsninger. Det genrejste fantastiske Sorthovedernes hus. Markedet i de gamle zeppelinerhaller. Letlands Besættelsesmuseum.

Tallin i Estland: Den bedst bevarede middelalderby i Norden. Mindeparken hvor Dannebrog faldt ned fra himlen. Ringmuren omkring den gamle by. Parken hvor ½ million mennesker sang fædrelandssange for at få sovjetterne hjem. 

Sct. Petersborg: Den pragtfulde Blodkirken der er rejst hvor zar Alexander 2. blev myrdet og som i sovjettiden blev brugt som kartoffellager. Peter Poul Katedralen hvor hele den myrdede zarfamilie ligger begravet inc. zarina Maria Feodorovna der var født som prinsesse Dagmar i Amaliegade i København. Panserkrydseren Aurora der indledte den russiske revolution i 1917 og siden under 2. verdenskrig blev sænket af russerne. Vinterpaladset der blev bygget af Peter den Store og udbygget af Katerine den Store. Bronzestatuen af Petro Primo. Slottet Peter Hof med den pragtfulde park med statuer og springvand. Hovedgaden Nevskij Prospekt.

Moskva: Den Røde Plads med Lenins Mausolæum. Vasilij-Katedralen der blev bygget af Ivan den Grusomme. Krelm med zarens kæmpekanon og verdens største kirkeklokke. Strækmarch ved den ukendte soldats grav. Udstillingscenteret VDNKH der i sovjettiden skulle vise Sovjetunionens fortræffeligheder med pragtfulde bygninger dekoreret med hammer, segl og var der stjerner på. Frelser-katedralen der er genopbygget efter at Stalin rev den ned, fordi der skulle stå en 100 meter høj statue af Lenin. Izmajlovos Kreml med farvestrålende kirketårne. Boris Jeltsins sejrsplads. 

 Turens længste stræk 7.865 km var med Den Transsibiriske Jernbane og Den Transmongolske Jernbane fra Moskva til Beijing med stop følgende steder:

Jekaterinburg: Stået med en fod i Europa og en i Asien. Byen hvor hele zarfamilien blev myrdet i juli 1918. I sovjettiden hed byen Sverdlovsk til minde om den partisekretær der var ansvarlig for mordet på zarfamilien. Den store Blodskirken der i år 2000 er bygget nøjagtig det sted hvor familien blev myrdet. Kapellerne ved Romanov familiens hemmelige grav. Statuen af Lenin ved rådhuset. Mindesmærket ved en Gulag-lejr hvor 1.800 lokale havde mistet livet under Stalin i årene 1937-38. 

Irkusk: Tidligere grænsebyen til "Det vilde Østen" og før den eneste rigtige by i Sibirien. Den genrejste svulstig statue af Alexander III der var gift med den danske prinsesse Dagmar. Museumsskibet Angara der før jernbanen bragte passagerer over Bajkalsøen.

Bajkalsøen: Søen indeholder en femtedel af verdens ferskvand. Selv om sommeren er vandet iskoldt og man får 25 års længere levetid hvis man får hovedet under vand. Inden jernbanen blev ført udenom søen lagde man togskinner hen over isen. Senere fik man en jernbanefærger fra England pakket i 7.000 store kasser og samlet ved Port Bajkal. Port Bajkal virker som endestationen for al civilitasion - også i dag. 

Ulan Ude i republikken Burjatien. Landet er 8 gange større end Danmark, men der bor under 1 million indbyggere. Operaen der er bygget af japanske krigsfanger 1946-48. Verdens største Leninhoved på 42 tons opstillet i 1971 på 100 års dagen for tyranens fødsel. På revolutionspladsen et springvand med musik og hvor strålerne dansede til musikken bl.a. et nummer af gode gamle Lumbye.
Ivolginskij Datsan klosteret der var det eneste buddhistiske, åndelige centrum i USSR. Klosteret indeholder liget af den 12. Khambo Lama der døde midt under en meditation. Hans lig blev begravet i en opret trækasse og gemt for sovjetterne. Nu sidder han i en glaskiste som en mumie og bliver taget frem på de syv buddhistiske helligdage.

Ulan Batar i Mongoliet ligner en moderne russiskpræget by med biler, busser og betonforstæder. Omkring 25 % af befolkningen bor dog stadig i runde filttelte i udkanten af byen. Byens mere end 100 lamatempler blev ødelagt af sovjetterne. Det eneste fungerende tempel var Gandan-klosteret der en overgang havde en 26 m høj Buddha-statue der dog blev fjernet af Stalin. I vore dage står en kopi skænket af Nepal og Japan.
Fødderne af den påtænkte 54 m høje Buddhafigur - resten mangler. Det kongelige palads Bogd Khan hvor den sidste mongolske konge, den ottende levende buddha Jabtzun Dmba Hutagt VIII boede, indtil kongedømmet blev afskaffet i 1924.

Gobiørkenen er omkring 40 gange større end Danmark. Overnatning i ger midt ude i ørkenen. Ørkenvandring med kun enkelte lave blomster og goddag til en gedehyrde på motorcykel. Klosteret Khamaryn Khiid havde tidliger huset 500 munke, nu er der kun 20 tilbage. Klosteret er ved at blive bygget op efter Stalins nedrivningsdille i 1930 erne. Rygraden af en forstenet dinosaurus med knogler så store som brosten og som ligger frit i ørkenen. Smørte hos en normadefamilie der boede alene ude i ørkenen. Konen eller kvinden boede her med sin mand og tre børn. Hun var ung, slank og smuk og iklædt smart tøj og neglelak. Kontrasten var tørret kød indvendig i deres ger. Uvejr med sandstorm, styrtregn og hagl så store som dueæg.


Grænsestationen mellem Mongeliet og Kina hvor der skal skiftes boogies (hjul) på toget, da kinesiske skinner er 9 cm smallere. Mongolske soldater der gjorde honnør da toget forlod Mongoliet.

Beijing med omkring 21 mill. indbyggere og 9 millioner cykler. Den Himmelske Fredsplads der med sine 40 ha er verden største plads. Den Forbudte By hvor formands Maos kæmpeportræt stadig hænger over porten på trods af at han var skyld i 30 millioner kineseres død. Formand Maos Mausolæum hvor han ligger i en glaskiste.
Kejserinde Cixis Sommerpalads der blev bygget for de penge kejserinden og Kina ellers skulle bruge til at opbygge en flåde af jernskibe og kanoner for at forsvare sig mod Storbritannien, som med tvang indføret opium.
Den store Kinesiske mur der blev påbegyndt for 2.400 år siden for af beskytte kejserriget mod de beredne normadefolk fra nord. Himmelens Tempel Park med Templet for bøn om God Høst. Hutongområderne i Beijing. 


Næste stræk igennem Asien fra Beijing med tog og langbåd igennem Vietnam til Cambodia med følgende stop:

Højhastighedstoget til Xian: Med 305 km i timen fra Beijing til Xian.

Kejserstaden Xian: Cykeltur på den 14 km lange og 12 meter høje bymur. Det gamle Klokketårn og Trommetårn fra 1300 tallet. Kejser Qin 225 km2 store begravelsesområde fra år 221 f. Kr. De 10.000 terrakottakrigere i naturlig størrelse alle med individuelle ansigter. Den gamle Kulturgade som dog er ny i gammel stil. Vandvognen ved stationen der spillede "A small small world" fra Disneyland. 

Nattog i handsleeper kupe mod Shanghai: 6 senge i tre etager og vi sov sammen med 4 kinesere.

Shanghai: I 1920 érne og 1930 kaldet Østens Paris eller Orientens horehus. Nu Østens stærkeste industri- og finansby. Det 468 m høje Orientens Perle. Shanghai World Financial Center kaldet Øloplukkeren med verdens næsthøjeste panoramaetage i 474 meters højde. Bydelen Pudong med alle højhusene og The Bund der i 1930érne var Shanghais "Wall street". Det gamle EXPO område med den 63 meter høje kinesiske Pavillion der nu er kunstmuseum. Folkets plads eller "People Square" der er omdannet til smuk park. Nanjing Dong Lu der er Shanghais svar på Strøget. "Det gamle Shanghai" med "Huxinting Teahouse" hvor både dronning Elisabeth, Hillary og Bill Clinton har drukket te. 

Nattog på softsleeper til Kowloon: Madrasser med dobbel tykkelse og ryglæn med blonder. Sov med ung mand der skulle skulle besøge sin mor i Hongkong og gammel kone med 5 tænder i munden. 

Hong Kong: 7 million mennesker på 1104 km2. Verdens længste rulletrappe på 800 meter. Hong Kongs skywalks som forbinder husene i 1. sals højde. Hong Kong park og Victoria Park med dronning Victorias statue. Dobbeldækker sporvognene fra 1904. Skulpturen af Bbauhinia-blomsten der symboliserer 2 systemer og 1 nation.

Bumletog til Nanning og med udrejseproblemer. Offentlig bus over grænsen og videre til Hanoi.

Hanoi: Asiens smukkeste by. Ho Chi Minhs Mausolæum som blev bygget selvom han ønskede at hans aske skulle spredes ud i Vietnam. Den franske generalguvenørs pragtpalads. Onkel Ho lille pælehus hvorfra han regerede Nordvietnam. Pagoden på kun en søjle som franskmændene sprang i luften. Ngoc Son-templet midt i Hoan Kien-søen. Long Bien-broen hvor franskmændene slukørede traskede hjem da de havde tabt slaget i det nordlige Vietnam.

Softsleperkupe i nattoget til Kejserbyen Hue. 

Kejserbyen Hue: Kongebyen og fæstningen hvor befrielsesfronten havde forskanset sig. Kong Tu Ducs meget beskedne mausoleum med plads til 100 konkubiner. Bådsejllads til den berømte Thien-Mu Pagode. Huda øl med udviklingsbistand fra Danida. Middagsporten og den Indre Kongeby. Den Gamle Bro og spåkonen, der vidste alt.

I den øverste køje i toget fra Hue til Saigon. 

Saigon eller Ho Chi Minh City: Kulturparken og det berømte hovedpostkontor fra 1886. Domkirken bygget af franskmændene i 1877-83. Præsidentpladset hvor kampvognene brød igennem porten ved befrielsen. Saigon Saigon Bar hvor vestlige journalister fulgte Nordvietnams styrker der kom nærmere. Hotel Sheraton berømte "23 Level Bar" hvor der serveres drinkene "Jager Bomb" og "B 53". 

Bus til Mekongdeltaget. Sejle op ad floden med skibet "Mekong Eyes" hvor der overnattes. Landsbytur med pytonslanger. Det flydende marked. Palæet hvor virkelighedens personer fra filmen "Elskeren" har levet. Krokodillefarmen med 10.000 krikodiller. Mekongdeltagets store by Chau Doc. 

Langbåd op ad Mekongfloden. Over grænsen og igennem ingenmandsvand til Cambodia. Kindkys af Pol Pot og først i 1991 blev fredsaftalen underskrevet. Floden til Phnom Penh. 


Phnom Penh Combodian hovedstad. The Killing Fields - et gyseligt sted. Fodbold med lille splitternøgen dreng. Tuol Sleng Genocide Museum - base for uhyrlighederne. The National Museum of Cambodia med verdens største samling af Khmer kunstværker. Det Russiske Marked der ikke har noget med russere at gøre. The Royal Palace med diamanter, guld og damesyge munke. Duefodersælgende børn. Fugle der blev løskøbt til frihed. Spådomme på det buddhistiske tempel Wat Phnom. Flodpromenaden ved aftentide.

Langbåd ad Tonle Sap floden til Siem Reap.

Siem Reap: Pælelandsbyen Kampong Phluk og rotur i junglen. Angkor Wat - engang verdens største by og verdens største religiøse bygningsværk. Angkor Thom og Bayon med kæmpe stenhoveder overalt. Ta Prohm hvor junglen har overtaget templerne. Raffels Grand Hotel i kolonitidsstil. Munke og Phnom Kulen National Park. Floden med "The Linga" der symboliserer mandens og kvindens køn. Preah Ang Thom med kæmpe Buddha udhugget af bjergets top. De hellige vandfald med et mylder af lokale.

Lokalbus mod grænsen til Thailand og videre til Bangkok. 

Bangkok: Bondefanget i Bangkok. Wat Pho med den 15 m liggende Buddha. Grand Palace med et væld af guld og turister. Den Kongelige plæne og Amuletmarkedet. Banglamphu - uden alt det frække. Chinatown og verdens største massive guldbuddha. Broen over floden Kwai. Togtur på "Dødens Jernbane." Vandfaldet ved Man tok sai yok noi.

Nattog til Hat Yai. Special/ekspres men uden sovevogn.

Hat Yai: Byen uden vesterlændinge. Farverigt marked og ægte thaimassage.

Nattoget ind i Malaysia. Iskoldt og igen uden sovevogn. Videre til Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur: Kuala Lumpur betyder "Det Mudrede Sammenløb". Royal Selagor Club. Det 421 meter høje KL Tower. Sri Mahamariammam-templet der er landets største hindutempel. Batu Caves - en oplevelse for guder med en 42 m gylden statue af hinduguden Murugan. Det fantastiske Petronas Twin Towers ved aftenstide og hvor Disneylands Torneroseslot godt kan gå hjem og lægge sig. Central Markd og Little India. Den Nationale Moske og Det Islamistiske Kunstmuseum. 

Togtur mod Singapore og over grænsen.

Singapore: Chinatown hvor Bill Clinton har fået syet ny habit. Sri Mariammam templet med 72 hinduguder i stærke farver. Kæmpedrivhusene Cloud Forest og Flower Dome men verdens højeste indendørs vandfald. Sands Sky Park Hotel med udsigtsplatform i 57 etage. Botanisk Have med verdens største orkidehave. Pragtgaden Orchard Rd. med stormargasinerne på stribe. Andersen Ice med Dannebrosflag og H.C. Andersen i profil hvor dog kun hatten lignede. Raffels Hotel hvor "Singapore Sling" blev opfundet og serveres i "Long Bar" sammen med en sæk uknækkede peanuts.Ny verdensdel Australien: 

Darwin: Meget ny by da japanerne bombede byen under 2. verdenskrig og orkanen Tracy ødelagde 90% af byen i 1974. Øldrikkernes by, da hver indbygger fra baby til olding drikker 230 ltr. øl om året - der er også varmt. Siden 1958 doktor Gullys fiskefodring hvor hundredvis af vilde fisk ved højvande svømmer ind i den lille bugt.

Lichfield og Kakadue Nationalpark: Termitboer i 6 meters højde. Grønne myrer der smagte af lemon. Vandfaldene Wangi Falls Plunge Pool, Tolmer Falls og Florens Falls. Krokodiller ved East Alligator River. 40.000 år gamle hulemalerier ved Ybirr Rock. Junglevandring ved Maguk med krokodillefælder langs stien. 

Eventyrlige, legendariske tog The Ghan 1.420 km mell. Darwin og Alice Spring.

Katherine Gorge: Hoppede adskillige wallabies rundt. Bådtur igennem kløfter. Skipper ægte australier med stort skæg. 

Alice Spring: Byen der er omgivet af ingenting. Besøg hos "De flyvende læger". 3 dages tur til Uluru (Ayes Rock) og Kata Tjuta der er de fantastiske røde sten ude i ødemarken. Senere vandring i Kings Canyon og møde med "Brombee horses". 

Adelaide: Byen er indgangsporten til ødemarken. Spisning på "Hungry Jack" og fik en "Angry Wopper". Den extremt velpassede Botaniske Have. Sporvognstur til stranden "Holdfast Bay".

Kangaroo Island: På vej dertil igennem vinmarker og masser af kænguruer. Seal Bay med koloni af søløver. Fugleparken "Raptor domain Birds og Prey" med fritflyvende ørne. Den herlige pelikanfodringsforestilling ved Kingscote. Besøg på "Emu Ridge Eucalyptus Destillery" og "Hanson Bay Wildlife Sanctuary". Vilde koalaer rundt omkring i øens træer.

Toget "The Overlander fra Adelaide til Melburne.

Melbourne: Rundt i Australiens 2. største by. Herlige China Town. Tur med "City Circle Tram" hvor en af passagerene var udklædt som fra 1920. "Federation Square" med imponerende australsk arkitektur. Besøg på kaptajn Cooks fødehjem der er flyttet hertil fra England. Siddet på Julemandens knæ på "Queen Victoria Market".
Fly over ødemarken fra Melburne til Cairns inden den rigtig alvorlige togtur.

Cairns: Ligner en badeby, men der er krokodiller på stranden. Botanis Gardens med kæmpebambus. En dags tur til den totalt øde koraløen "Frankland Island". Kæmpestore "Flyvende hunde" hen over byen i tusmørket. Tog til bjergbyen Kuranda over 37 broer og igennem 15 tunneler. Jungle walk igennem regnskoven. Tilbage med verdens længste sævebane over regnskoven.

Nattoget "Spirit of Queensland mellem Cairns og Brisbane 

Brisbane: "The Old windmill fra 1828 der blev til en trædemølle. Dronning Victorias underhylere. Fra verdensudstilling 1988 den nepalesiske tempel med erotiske motiver. Det "Spectacular the wonder of Chrismas" med alt hvad julen kan trække med lysshow på rådhusbygningen.

Bus og tog fra Brisbane til Sydney.

Sydney: Utzons fantastiske Operahus med rundtur og forestilling. Sydney Harbour Bridge med "Bridge Climb" i fri luft og med 168 m ned til vandspejlet. Gidseldramaet i Lind Cafe kun et par hundrede meter fra vores hotel. Royal Botanic Gardens med guvernørens hus. Taronga Zoo Park og verdens største LEGO- juletræ. Sydney Tower 305 over gadeplanet.

3 dages togtur med Indian Pacific Train fra Sydney til Perth.

Broken Hill: Byen ligger for foden af 147 millioner tons opgravet malm. Mindested for minearbejderne. Selvom det er gået ned ad bakke for byen har de alligevel 72 pubs.

Nullarbor-sletten der betyder stedet uden træer, men er to gange større end England. 

Spøgelsesbyen Cook: Stoppested for "East-West Trans Austalian Railway" fra 200 indbyggere i velmagtsdagene til nu kun 4 personer.

Guldminebyen Kalgoorlie og ud på verdens længste snorlige jernbanestrækning på 478 km.

Perth: Byer der er hovedstaden i delstate Western Australien der dækker 2,5 millioner km 2, menden har kun 1½ mill. indbyggere. London Court med gade fra 1937 bygget som en gammel bindingsværkgade. Kings Park med mindesmærker fra boerkrigen, 1. verdenskrig og 2. verdenskrig. Fantastisk seværdighed "The Perth Mint" fra guldfeberperiden og overværede støbnng af guldbarre.Ny verdensdel Nordamerika:

Vancouver: Verdens smukkeste beliggenhed og verdens lykkeligste indbyggere. Stanley Park med totempæle. Coal Harbour og Canada Place med overværelse af Canadas nationaldag. Chinatown der er Nordamerikas største.Yaletown og lysegrune canadiske piger. Grouse Montain, grizzlybjørne og timbershow. Hængebroen Suspension Bridge og Treetops Adventure. 

Toget Rocky Mountaineer mellem Vancouver til Jasper Nationalpark. To dages dagtur for at nyde udsigten og derfor med overnatning i Kamloops.

Jasper Town midt i nationalparken Rocky Mountains. Tur ud i nationalparken med Medicine Lake, Maligna Canyon, Spirit Island der er det smukkeste naturmotiv i hele Canada. Jasper Tramway der er Canadas længste og højeste gondolbane. Jasper Station der er et stykke levende historei.

Dag og nattog med Prærieekspressen mellem Jasper Town og Winnipeg.

Winnipeg - præriens perle: The Forks Marked der var mødested for indianerne og de europæiske pelsjægere. Den franske bydel Saint Boniface med katedralen og statue af Louis Riel. Exchange Distrikt med historiske murstenshuse fra begyndelsen af 1900 tallet. Det lasefulde skib Nonsuch fra 1668 der er bygget i tro kopi. Splash Dash River Tour og det nye museum "Human People Rights".

Dag og nattog mellem Winnipeg og Toronto.

Toronto: Niagare Falls - et af verdens vådeste vidundere. Med Hornblower mod Horsesshoe Fall. Clifton Hill der er en blanding af Dyrehavsbakken og Las Vegas. Tornerose slottet Casa Loma. CN Tower - engang verdens højeste tårn. Havnefronten, Toronto Island og Chinatown.

Tog mellem Toronto og Montreal.

Montréal: Byen med to hovedsprog. Downtown med Rue Sainte Catherine. Basilique Notre Dame også kaldet Den Blå Kirke og omkranset af smukke bygninger. Benjamin Franklins hus - "One of the 1001 Historic sites you must see before you die". Verdensudstillingen "Biosphére" og Littel Italia. "Old Montreal Walking Tour" 

Tog mellem Montreal og Québec City.

 Québec City: Den tidligere franske kronjuvel og eneste by i Nordamerika med bevaret bymur. Byen er med rette med på UNESCOS liste over verdens kultuarv. Verdens mest fotograferede hotel " Le Château Frontenae" ligger som et torneroseslot. Den udsmykkede kæmpegavl ved Place Royale. Kabelbanen " Le Funiculaire". Nonneklosteret "Marie de l' Incarnation". "Rum og gold" på Sams bar på Hotel Chateau Frontenae. Dagstur med tog til Baie-St-Paul med vandfald. Musee de la Civilasation. Gaden "Rue du Petit-Champlain" der er kåret til Canadas smukkeste gade. 

Nattog mellem Québec City og Halifax. Ialt nu kørt 6.427 km tværs over Canada.

Halifax: Østkystens hovedby hvor indbyggerne kaldes "Bluenoses". Da Halifax var den nærmeste store by bjærgede søfolk herfra druknede da Titanic gik ned. Titanic-kirkegården med gravsten på rad og række. Peggy´s Gove med verdens mest fotograferede fyrtårn. Halifax havnefront med mindesmærker og cafeer. Citadellet med udsigt ud over byen og "soldater" som i Victoriatiden. 

Rejsedagbog.

Efterhånden som vi kom frem var det en god måde at komme i kontakt med befolkningen på, at vise dem min lommebog med rejseruten. Mange vidste ikke hvor Danmark var, og selv i Australien og Canada fik vi set mere af deres land end indbyggerne havde set i hele deres levetid.  


 Med denne togtur mener vi, at vi er de første i verden der har kørt "Jorden rundt med tog." Ingen har endnu sagt os imod. 

Læs nærmere om alle foredragene på denne hjemmeside www.rejsefortaelling.dk eller læs alle de detaljerede rejsebeskrivelser med mange flotte billeder fra den fantastiske tur. 

En bog om turen er under udarbejdelse. Foreløbig arbejdstitel er "Bumletog fra Borup til Singapore". Da der er så meget at fortælle på denne strækning er Australien og Canada foreløbig udeladt. Måske kommer de to andre verdensdele med - det vil tiden vise efterhånden som arbejdet skrider frem..

Tilbage til forsiden.