Vesterbrohistorie

Jagten på verdens dyreste cocktail.

Af Kim Greiner

For et stykke tid siden havde jeg i Lokalavisen Frederiksberg en artikel om, hvordan jeg prøvede at finde verdens dyreste cocktail. Jeg havde læst på en hjemmeside, at den var at finde i baren på Radisson Blu Royal Hotel på Vesterbro, men bartenderen kendte den ikke og heller ikke restaurantchefen. Så sad jeg der, slukøret med forurettet sag og måtte nøjes med en iskold Arne Jacobsen cocktail til sølle 110 kr.

Nogle dage efter, at artiklen havde været i avisen, fik jeg en mail fra en opmærksom læser, der havde godt nyt om jagten på verdens dyreste cocktail. Hun kunne berette, at hendes niece Pernille Florio havde været barchef i Royal Bar, og at det var hende, der i 1994 havde lanceret den. 

Cocktailen kostede den nette sum af 2.500 kr., men så blev den også båret ind på en mini kongestol betrukket med kongeblåt fløjl. Der var installeret en musikanordning, som spillede en fanfare, medens Pernille med kærlig hånd miksede cocktailen, der bestod af en dyr champagne og andre dyre ingredienser. Udover til godtfolk med penge på lommen er cocktailen blevet serveret i TV2, hvor Ole Stephensen har nippet og ligeledes Prins Valdemar, og ikke mindre end Omar Sharif har også fået den serveret.

Pernille Florio, der er uddannet tjener fra D´Angleterre, har op igennem 80’erne og 90’erne været barchef på nogle af Københavns mest markante natklubber, som SAS Royal Hotel, Casino Copenhagen, D´Angleterre, Skovriderkroen, Restaurant Capo i København m.m. Hun har stadig et solidt greb i barbranchen i København, idet hun har skabt et splinternyt koncept, ”Bar Catering”, hvor hun rykker ud til selskaber med en topprofessionel, mobil bar med professionelle bartendere og serveringspersonale. Ud over alle drinksene magter Pernille faktisk alt inden for diner-catering, events og underholdning, og hun har også fået skrevet et par cocktailbøger i tidens løb. 

Så det er den gode Pernille Florio, der i 1994 var kvinden, der lancerede verdens dyreste cocktail, men den cocktail er siden hen slået eftertrykkeligt den 8. december 2007 i Jetset-baren Movida i Westend i London. Movida er et samlingssted for it-genier, modeller, verdensstjerner og andre celebre millionærer, og man kan desværre ikke bare komme ind fra gaden, for man skal være medlem for at blive lukket ind.

Ulempen ved denne nye verdens dyreste cocktail er, at den skal bestilles mindst et døgn i forvejen, og hvem ved, hvor tørstig man er næste dag? Movidas verdens dyreste cocktail hedder ”Flawless”, der betyder fejlfri på dansk, og den består af Louis XII cognac, Cristal Rose champagne, Angostura bitter og et drys spiselige guldblade. Drinken koster ikke mindre end 35.000 pund, sådan ca. 360.000 kroner, men så bliver den også serveret med fuld musikledsagelse. 

Det der gør den så dyr er, at der i bunden af glasset ligger en 11 karat diamantring, og derfor følger der med i købet også to årvågne bodyguards. Selvfølgelig får man hele barens opmærksomhed under serveringen. Ja selvfølgelig, for hvem gider sidde alene og drikke sådan noget stads med fare for at sluge en stor diamantring.

Faktisk synes jeg, at det er snyd med den diamantring, og næste gang bliver cocktailen vel serveret i en stor pokal med dronning Victorias kronjuveler, og så er prisen måske flere millioner pund. Nej, det skal være den rene vare, og derfor synes jeg foreløbig, at SAS Royal Blue klart tager æren for verdens dyreste cocktail.

Jeg har gjort op med mig selv, at 35.000 pund er lige i overkanten, og da man desværre ikke for tiden kan få den næstdyreste til 2.500 kr. i Royal Bar på SAS hotellet, måtte jeg nøjes med den dyreste, som Royal Bar serverer for øjeblikket.

Den hedder Long Island Icetea, og den indeholder ikke skyggen af noget te, men 2 cl. gin, 2cl. rom, 2cl. vodka, 2 cl. teaqila, 2 cl. cointreau, 2 cl. citronsaft, 1 cl. flydende sukker og 3 cl. coca cola. Det hele rystes med kærlig hånd og serveres med isterninger. Grunden til navnet er, at den ligner icetea, men det må indrømmes, at der er noget mere saft og kraft i denne cocktail end i tevand. 

Prisen er kun sølle 175 kr., og som bartender Marianne sagde: "Det er sjældent, at gæsterne klager over at drinken er for billige"

Tilbage til forsiden